Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH zaprimilo izvještaj SIPA - e u vezi s izvozom mesa u Tursku

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) o preduzetim aktivnostima u predmetu koji se odnosi na izvoz mesa u Republiku Tursku.

Odluka o narednim koracima Tužilaštvo BiH u vezi s tim slučajem biće donesena nakon analize zaprimljenog materijala, saznaje Fena u tom tužiteljstvu.

Iz SIPA-e su ranije potvrdili da su u sklopu poduzetih mjera i aktivnosti u tom slučaju prikupili odgovarajuću dokumentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Ureda za veterinarstvo BiH, Agencije za označavanje životinja BiH.

Prema medijskim napisima, određene bh. kompanije angažovane su na izvozu mesa umiješane su u malverzacije, odnosno zloupotrebe u vezi s bescarinskim izvozom mesa u Tursku.

Meso su, prema nezvaničnim saznanjima, uvozili iz drugih zemalja, a potom izvozili u Tursku kao domaći proizvod.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.