Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH za 10 godina 453 osobe optužilo za ratni zločin

Deset godina od svečane inauguracije i početka rada Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, ova pravosudna institucija je podigla optužnice protiv 453 osobe optužene za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

"Predanost i posvećenost procesuiranju ratnih zločina, dostižu svoj maksimum u 2013. i 2014. godini, te je za ove dvije godine optuženo 168 osoba, što predstavlja najbolji rezultat od postojanja Posebnog odjela za ratne zločine, jer je za samo dvije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << godine, optuženo više od trećine ukupno optuženih osoba," saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivno raditi na predmetima ratnih zločina koji su počinjeni u svim krajevima naše zemlje. Od Bihaća do Višegrada, od Bijeljine do Čapljine, naši istražitelji i tužitelji, intenzivno rade na prikupljanju dokaza, kako bi se počinitelji zločina procesuirali i kaznili, te donijela pravda žrtvama.

Veliki broj optužnica, u procentu od 80 % ili više, okončan osuđujućim presudama, što jasno ukazuje na kvalitet optužnica, navedeno je.

U protekle 2 godine, ostvareni su značajni pomaci i riješen je najveći dio od predmeta Kategorije 2. koji su u fazi istrage, proslijeđeni na procesuiranje Tužilaštvu BiH iz tužilaštva pri MKSJ, a rad na preostalim predmetima se intenzivno nastavlja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tužilaštvo BiH: Optužene 453 osobe za ratni zločin

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2015

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine danas (9. mart) obeležava deset godina od svečane inauguracije i početrka rada Posebnog odeljenja za ratne zločine, tokom kojih je podiglo optužnice protiv 453 osobe optužene za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava...Iz te pravosudne institucije ističu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.