Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2023, 14:37

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv pet lica za napad na selo Briševo 1992.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet lica, bivših pripadnika Vojske Republike Srpske, kojima se stavlja na teret da su krajem jula 1992. godine navodno planirali i učestvovali u napadu na selo Briševo i okolna mesta u blizini Prijedora, nastanjena uglavnom civilnim stanovništvom hrvatske nacionalnosti, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv pet lica za napad na selo Briševo

Izvor: B92, 30.Dec.2023

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet lica, bivših pripadnika Vojske Republike Srpske...Njima se stavlja na teret da su krajem jula 1992. godine navodno planirali i učestvovali u napadu na selo Briševo i okolna mesta u blizini Prijedora, nastanjena uglavnom civilnim stanovništvom hrvatske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.