Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 17:01

Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u školi u Trsteniku 9. novembra, kada je profesorka engleskog jezika M.S. pala na pod pošto su joj učenici izmakli stolicu dok su se oni sve vreme smejali i snimali telefonom.

Tužilaštvo je zahtev podnelo protiv N.Ž. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (17) iz G.R. i I.K. (16) iz Rujišnika, dok se protiv trećeg M.M. inače punoletnog, postupak pokreće pred stvarno i mesno nadležnim Osnovnim tužilaštvom u Trsteniku.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku nisu u mogućnosti da javno iznesu predloge koje su uputili sudu u predmetnom zahtevu.

Takođe navode da će se po završetku ove faze postupka obratiti saopštenjem.

Sredinom novembra se na društvenim mrežama pojavio snimak kako đaci izvlače stolicu nastavnici M.S. nakon čega ona pada na pod, a oni se smeju i snimaju je telefonom.

Na sednici Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku koja je održana 23. novembra, jednoglasno je usvojen predlog da zbog ovog incidenta, dvojica učenika budu isključena iz škole, dok je treći učenik podneo zahtev i sam se ispisao.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tužilac traži pokretanje postupka protiv učenika iz Trstenika

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2022

Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u školi u Trsteniku 9. novembra.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.