Tužilac još analizira izveštaj o padu vojnog helikoptera

Izvor: Radio 021, 26.Mar.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac još analizira izveštaj o padu vojnog helikoptera

Tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu još analizira izveštaj komisije koja se bavila razlozima pada vojnog helikoptera Mi-17.

Nakon što završi sa analizom, tužilac će tražiti dodatne informacije i dokumentaciju, ukoliko za tim bude bilo potrebe. U Višem tužilaštvu nisu mogli da preciziraju koliko će predistražne radnje trajati, ali su naveli da će javnost biti obaveštena o odlukama koje tužilac bude doneo.

Na pitanje da li je njihova odluka da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izveštaj ne bude dostupan javnosti ili je to naložilo Ministarstvo odbrane, rekli su da je u ovoj fazi istrage tajnost uobičajena procedura, te da to "niko nije posebno naredio". U stručnoj javnosti se u međuvremenu vodi debata o tome da li je izveštaj komisije trebalo da bude dostupan javnosti i zbog čega je označen tajnim.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je dobio izveštaj, rekao je da će ga javno saopštiti ako to odobri nadležni pravosudni organ, dok je premijer Aleksandar Vučić u TV emisiji citirao delove izveštaja. Prema njegovim rečima, mogući uzrok pada helikoptera je kvar, a poslednje reči pilota bile su: "Imam problem. Moram u penjanje."

Ministar odbrane Bratislav Gašić danima nije dostupan za komentar jer je, kako su rekli njegovi saradnici, "na aktivnosti van Beograda", piše "Danas".

Komisija za ispitivanje pada helikoptera imala je zadatak da utvrdi okolnosti udesa helikoptera Mi-17, u petak 13. marta, u kojem je poginulo sedam ljudi i eventualnu odgovornost vojne organizacije. U sastavu Komisije bila su šestorica pripadnika Vojske Srbije, eksperti za relevantne oblasti - od upotrebe snaga, preko održavanja vazduhoplova do osposobljenosti posade.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.