Tužilac: Merah ubijen iz snajpera

Izvor: B92, 22.Mar.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac: Merah ubijen iz snajpera

Tuluz -- Muhamed Merah, osumnjičeni za ubistvo dece i rabina u jevrejskoj školi u Tuluzu, ubijen je snajperskim hicem u glavu, izjavio francuski tužilac Fransoa Molen.

On je takođe rekao i da je osumnjičeni nosio pancir i da je, kada su policajci ušli u kupatilo, ka njima ispalio bar 30 metaka.

Opsada zgrade u kojoj je bio Meraho trajala je 32 sata, a okončana je akcijom pripadnika specijalne jedinice francuske policije RAID, koji su ušli u stan u kom je bio osumnjičeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je nakon završetka akcije rekao ministar unutrašnjih poslova Francuske Klod Gean, Merah je tada zapucao na specijalce i bacio se, ne prestajući da puca, kroz prozor kupatila u kom se zatvorio.

Francuski tužilac je danas izjavio da su specijalci ovlašćeni da pucaju u samoodbrani, kao i da su francuske policijske snage učinile sve kako bi Meraha uhvatile živog kada su napale njegov stan.

"Upravo zbog toga je operacija trajala toliko dugo, a specijalci su se pri tome izložili riziku i petorica su ranjena", dodao je Molen.

Takođe, danas se naciji obratio i francuski predsednik Nikola Sarkozi, koji je rekao da će se od sada krivičnim delom smatrati i posećivanje sajtova koji raspiruju versku mržnju i netoleranciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.