Tužila pisca jer je napisao surovu istinu o njoj?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužila pisca jer je napisao surovu istinu o njoj?

Poznata holivudska glumica Skarlet Johanson je dobila sudski spor protiv francuskog pisca Gregorija Delakurta koji je veoma promiskuitetni lik u svom romanu “The First Thing We Look At” bazirao na osnovu njene ličnosti.

Smeta joj što je pisac u knjizi opisao kao "seksualni objekat": Skarlet Johansnon

 

Glumica je istakla da lik misteriozne plavuše u knjizi “The First Thing We Look At” neverovatno podseća na nju, odsnosno da je njena kopija, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je pisac u svojoj knjizi izmislio niz ljubavnih afera sa drugim poznatim ličnostima, te da je na taj način ugrozio njen integritet, prenosi magazin “San”.

 

Međutim, pisac je prokomentarisao da je lik iz njegove knjige svojevrstan omaž njenoj lepoti, te da je pisao s namerom da joj oda počast.

 

“Skarlet je arhetip lepote savremenog doba. Vrlo je seksepilna, a u isto vreme je veoma krhka”, istakao je pisac.

 

“Skarlet je odlična glumica. Očekivao sam da će mi u najmanju ruku poslati buket cveća jer je knjiga na neki način izjava ljubavi. Da sam znao da će ovako reagovati izabrao bih neku drugu glumicu”, dodao je pisac sporne knjige.

 

Ipak, glumičin advokat ističe da je u knjizi Skarlet opisana kao “seksualni objekat”, kao i da ljubavne afere uz brojne pikanterije predstavljaju svojevrstan atak na njenu ličnost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.