Tužba zbog diskriminacije u Meku

Izvor: B92, 07.Avg.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba zbog diskriminacije u "Meku"

Novi Sad, Beograd -- Poverenica za zaštitu ravnopravnosti podnela je tužbu protiv restorana Mekdonalds u Novom Sadu jer je obezbeđenje restorana zabranilo ulazak romskoj deci.

Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, objasnila je Agenciji Beta da je tužba podneta jer je ocenjeno da je reč o "strateški važnom slučaju".

"Podnosimo tužbe onda kada procenimo da je to strateški važan slučaj. Ni na koji način ne sme biti diskriminacije u pružanju usluga", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukazala je Petrušićeva.

Tužba je podneta protiv privrednog društva "Najsfuds restorani" iz Beograda, vlasnika restorana Mekdonads u Srbiji.

Podsetimo, jedna Novosađanka je protestovala zbog toga što obezbeđenje restorana "Mekdonald" u Novom Sadu 10. jula nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje romske dece.

Kompanija Mekdonalds saopštila je tada da će ispitati slučaj diskriminacije malih Roma u restoranu u Novom Sadu i najavila da će najstrože kazniti obezbeđenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.