Tusk o Crnoj Gori: Država koja prednjači u integracionom procesu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk o Crnoj Gori: "Država koja prednjači u integracionom procesu"

"Izveštaj Evropske komisije koristan dokument"

Predsednici crnogorske Vlade Duško Marković i Evropskog saveta Donald Tusk konstatovali su danas u Podgorici da Crna Gora napreduje u procesu evropskih integracija, uspešno realizuje obaveze i predstavlja pozitivan primer za zemlje zapadnog Balkana.

Pročitajte i: 

- Crna Gora je u integracionom procesu država koja prednjači. Vaši uspesi nisu važni samo za Crnu Goru, već i za EU, jer se pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je napredak moguć i u složenoj situaciji - naglasio je Tusk.

Marković je rekao da je izveštaj Evropske komisije koristan dokument za dalje unapređenje i ubrzanje pregovaračkog procesa, te istakao da je Crna Gora svesna da je potrebno raditi još napornije i efikasnije.

On je naglasio da Crna Gora odlučnost EU da se bavi zapadnim Balkanom vidi, u susret predstojećem samitu u Sofiji, kao veliku priliku za celi region, saopšteno je iz Službe Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.

- Agenda samita postavljena je realno i objektivno. Region mora sa iskoristi ovu šansu - naglasio je Marković i ponovio da je na zapadnom Balkanu zahvaljujući čestim sastancima lidera povećan nivo poverenja i razumevanja i približeni stavovi o prioritetima koji se, pre svega, odnose na razvoj infrastrukture.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.