Tursko posredovanje na popravnom

Izvor: Politika, 02.Nov.2011, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tursko posredovanje na popravnom

Ja se pitam, pošto je vehabijama Saudijska Arabija matica, hoćemo li sada i nju zvati da nam arbitrira? Nije svaki vehabija terorista, ali jeste problem što ih je mnogo među teroristima

Muftija srbijanski Islamske zajednice Srbije i zamenik reis-ul-uleme Muhamed Jusufspahić kaže za „Politiku” da još nije definitivno propala turska inicijativa za objedinjavanje islamskih zajednica koje predvode reis Adem Zilkić (Islamska zajednica Srbije) i muftija Muamer Zukorlić (Islamska >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zajednica u Srbiji): „To ne bi trebalo da propadne dok je islama i Srbije. Islamska zajednica koja objedinjuje muslimane Srbije nije razjedinjena u pogledu verskog učenja islama, već u pogledu odnosa prema zemlji u kojoj žive i u pogledu odnosa njihove zemlje prema njima, jer to dvoje može biti povezano uzročno-posledičnim vezama. Muslimani jedne zemlje uvek treba da su objedinjeni i u pitanju vere i u pitanju svoga doma, svoje domovine.”

Da li su predstavnici Islamske zajednica Srbije, lično reis Zilkić ili vi, upoznati sa turskom inicijativom?

Prvenstveno, koliko sam ja razumeo, to je bila inicijativa naše zemlje da Turska, odnosno Islamska zajednica Turske, posreduje. Sa detaljima turskog posredovanja, do dana današnjega nismo obavešteni službeno. Sada čujemo, da će to posredovanje imati svoj popravni ispit, a čuli smo kako je Zukorlićeva strana proslavljala pobedu, bilo da mi to potpišemo ili ne potpišemo, bilo kao Republika Srbija ili kao IZS! Smešno! 

(Ceo intervju pročitajte u štampanom izdanju Politike od 2.11.)

B. Bilbija

objavljeno: 02.11.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.