Izvor: Southeast European Times, 28.Feb.2010, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski predsednik kaže da će nacija prevazići krizu oko državnog udara

28/02/2010

ANKARA, Turska -- Predsednik Abdulah Gul izrazio je uverenje u subotu (27. februar) da će Turska prevazići krizu uzrokovanu istragom, kako se sumnja, vojne zavere za rušenje vlade. Ta izjava data je Hurijetu dan nakon što je istanbulski sud podigao optužnice protiv dvojice generala u vezi sa tim slučajem. Zavera pod nazivom "Malj" navodno datira iz 2003. godine. Premijer Redžep Tajip Erdogan u petak je upozorio da niko neće biti iznad zakona i obećao da će se svi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << "prave planove iza zatvorenih vrata" suočiti sa pravdom.

Dvojica ključnih osumnjičenika su penzionisani general Četin Dogan, koji je bio zadužen za istanbulsku Prvu armiju kada je zavera navodno pripremana; i general Engin Alan, bivši komandant specijalnih snaga zemlje. Sud je naložio da obojica ostanu u pritvoru. Hapšenjem Dogana i Alana broj osumnjičenih koji su stavljeni u pritvor od kada je policija prošle nedelje počela sa hapšenjima popeo se na 33. (Hurijet, AFP - 27/02/10; Rojters, Radio Slobodna Evropa, BBC - 26/02/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.