Turska zabrinuta zbog stanja u BiH

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska zabrinuta zbog stanja u BiH

Vlada Turske izrazila je zabrinutost zbog demonstracija u BiH i pozvala građane BiH da probleme rešavaju "u zakonskim okvirima" ali da se uzdrže od nasilja.

"Uvažavajući pravo naše bosansko-hercegovačke braće i sestara da mirnim protestima artikulišu svoje probleme i zahteve i izraze nezadovoljstvo zbog nerešenih pitanja, verujemo da protesti treba da ostanu u zakonskim okvirima, daleko od nasilja", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Turske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Rešenje problema BiH nastalih, kako se navodi u saopštenju, delom zbog Dejtonskog sistema, a delom zbog grešaka vlasti, gradđni BiH mogu naći u zakonskim okvirima.

Turska će, kako se kaže, nastaviti da pruža svoju podršku i pomoć u nalaženju rešenja za probleme BiH.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.