Turska ukida abortus“ turizam

Izvor: RTS, 10.Avg.2012, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska ukida "abortus“ turizam

Zatvorena agencija koja se bavila organizovanjem tura koje su, osim turističkog aranžmana, uključivale i abortus. Među destinacijama takozvanog abortus turizma bilo i Sarajevo.

Kancelarija za promociju kulture i turizma ambasade Turske u Sarajevu saopštila je da je zabranjen rad turističkoj agenciji "Barracuda Tour Company", koja je promovisala takozvani abortus turizam u BiH.

Kompanija "Barracuda Tour Company" u Istanbulu pre dve sedmice počela je da organizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turistička putovanja koja su uključivala izvođenje abortusa u stranoj zemlji, a jedna od veoma popularnih destinacija bila je i Bosna i Hercegovina, gde četiri dana, tri noćenja i abortus koštaju 600 dolara, prenose bosanski mediji.

U pisanoj izjavi atašea za kulturu i turizam ambasade Turske u BiH Džengiza Ajdina navodi se da je Ministarstvo za kulturu i turizam Turske pre 10 dana otvorilo istragu o tom slučaju, preneo je portal Klix.ba.

"Turska je uložila velike napore u razvoj turizma. Ovaj nesrećni slučaj šteti imidžu Turske. On nije u skladu sa našim etičkim shvatanjima i shvatanjima turizma uopšte. Odlukom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske, pomenutoj agenciji oduzeta je turistička licenca", navodi se u saopšenju.

Kako je u izjavi agenciji Anadolija objasnio ataše Ajdin, utvrđeno je da je agencija "Barracuda Tour Company", pored BiH, nudila posete radi abortusa i Ukrajini, Rumuniji i još nekim zemljama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.