Turska se izvinila zato što je Sandžak prikazala odvojeno od Srbije

Izvor: SandzakPress.net, 02.Sep.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska se izvinila zato što je Sandžak prikazala odvojeno od Srbije

Turska, Srbija – Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije gde mu je uložen oštar usmeni protest povodom provokativnog definisanja jurisdikcije Ambasade Turske u Beogradu na internet prezentaciji turskog Ministarstva inostranih poslova. Beogradski mediji preneli su početkom ove nedelje da je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Turske, na turskom jeziku, navedeno da je Ambasada u Beogradu nadležna za Srbiju, Sandžak >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i Vojvodinu. Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, ambasador Bozaj je izrazio žaljenje zbog propusta nadležnih u Ministarstvu inostranih poslova Turske i dao uveravanja da je riječ o tehničkoj grešci. On je naglasio je da su greške slične prirode uočene i kada je riječ o nekim drugim državama i dodao da je Ambasada tim povodom već kontaktirala nadležne u Ministarstvu inostranih poslova, dodaje se u saopštenju. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je novinarima rekao da se Turska izvinila zbog tehničke greške koja je ispravljena. (Beta)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Izvinjenje Turske zbog imena Srbije

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 06:45

Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj izvinio se juče u ime Ministarstva inostranih poslova Republike Turske navodeći da je na njihovom sajtu tehničkom greškom objavljeno da je Ambasada nadležna “za Srbiju, Sandžak i Vojvodinu”...Kako je Ministarstvo spoljnih poslova RS saopštilo,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.