Izvor: Southeast European Times, 22.Jan.2010, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska policija uhapsila osumnjičene članove Al Kaide

22/01/2010

ANKARA, Turska -- Policija je u petak (22. januara) pre svitanja izvršila niz pretresa u nekoliko provincija i uhapsila najmanje deset osoba zbog sumnje da su povezani sa terorističkom grupom Al Kaida. Neki mediji su izvestili da je uhapšeno 120 osoba, uključujući lica za koja se sumnja da su istaknuti članovi Al Kaide. Zaplenjeni su oružje i lažna dokumenta. Pretresi su obavljeni u Istanbulu, Ankari, u istočnom gradu Vanu i na drugim mestima. Policija je u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << uhapsila 34 osobe osumnjičene za povezanost sa Al Kaidom i zaplenila oružje i municiju u Ankari i Adani, gradu na jugu zemlje. Posle tih pretresa podnete su krivične prijave protiv 25 osumnjičenih lica.

Takođe, policija je u četvrtak u gradu Igdir na istoku zemlje uhapsila najmanje devet članova prokurdske Stranke mira i demokratije. Među uhapšenima je gradonačelnik Igdira Mehmet Nuri Guneš. On i ostali privedeni su zbog navodne povezanosti sa terorističkom Kurdistanskom radničkom partijom (PKK). (BBC, AFP, novinska agencija Anadolu, NTV, Kanadian Pres - 22/01/10; UPI, Hurijet, PresTV - 21/01/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.