Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jun.2010, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska najavljuje "redukovanje" odnosa sa Izraelom

Turski vicepremijer Bulent Arinc saopštio je danas da  njegova zemlja može redukovati odnose sa Izraelom  na minimum, nakon što su izraelski marinci napali humanitarni konvoj za Gazu. Arinc je rekao NTV televiziji da Turska procjenjuje odnose sa Izraelom , što se ocjenuje kao najasniji signal do sada da bi moglo doći do spuštanja odnosa na niži diplomatski nivo, prije napada na humanitarni konvoj, veoma bliskog saveznika Izraela.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguć prekid odnosa Turske sa Izraelom

Izvor: S media, 04.Jun.2010

Ambasador Turske u SAD Namik Tan upozorio je danas u Vašingtonu da bi Turska mogla da prekine odnose sa Izraelom ukoliko se ta zemlja ne izvini za napad na turski brod koji je prevozio humanitarnu pomoć stanovništvu u Gazi. ..Tan je novinarima preneo da Turska zahteva od Izraela da ukine blokadu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.