Izvor: B92, 27.Jan.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Železnička nesreća

Ankara -- Najmanje devet osoba je poginulo, a 37 povređeno kada je putnički voz rano jutros izleteo iz šina na zapadu Turske.

Voz "Pamukale ekspres", sa više od 400 putnika, koji se kretao iz Istanbula prema Denizliju, izleteo je iz šina, oko dva sata po lokalnom vremenu, u jednoj krivini u oblasti Kutahja, javila je turska agencija Anadolija. Turska televizija prikazala je pet prevrnutih vagona pored pruge, dok spasilačke ekipe pretražuju olupinu u potrazi za preživelima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U nesreći su život izgubili mašinovođa i osam putnika, dok je, prema saopštenju kriznog štaba u Ankari, 37 putnika smešteno u lokalne bolnice.

Kako je javila turska agencija, petoro povređenih je u teškom stanju.

Prema prvim saznanjima, uzrok nesreće mogla bi da bude neprilagođena brzina kretanja voza.

Železničke nesreće u Turskoj, koja ima staru železničku mrežu, nisu neoubičajene. U železničkoj nesreći 2004, kada je voz na relaciji Ankara- Istanbul u velikoj brzini izleteo iz šina, poginulo je 39 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.