Turska Vlada predlaže zakon o oštroj kontroli interneta

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska Vlada predlaže zakon o oštroj kontroli interneta

Turska vlada predložila je Parlamentu zakon koji uvodi oštru kontrolu interneta, praćenje aktivnosti njegovih korisnika i blokiranje ključnih reči, saznaje se danas od izvora iz Parlamenta u Ankari.

Zakon će omogućiti vlastima da ograniče pristup sajtovima sa video klipovima, da dve godine čuvaju podatke o aktivnostima svakog korisnika interneta, uključujući spisak sajtova koje je posetio, ključne reči koje je koristio, kao i društvene mreže koje prati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Cilj tog zakona je "zaštita porodice, dece i mladih od informacija koje na internetu ohrabruju korišćenje droga, seksualno zlostavljanje i samoubistvo", piše dnevnik Hurijet.

Taj list, blizak turskoj opoziciji, navodi da konzervativna vlada namerava i da formira telo u koje će biti primorani da se učlane svi internet provajderi.

U izveštaju internet pretraživača Gugl, Turska i Kina vode po cenzuri interneta.

Međutim, potpredsednik Vlade i portparol vladajuće Partije pravde i razvoja Husein Dželik kaže da "Turska nije Kina i da nikada to neće postati", već da je reč o uspostavljanju "pravila zasnovanih na normama, prisutnim svuda u svetu".

Kako podseća agencija Frans pres, premijer Redžep Tajip Erdogan je žestok protivnik društvenih mreža.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turska Vlada predlaže oštru kontrolu interneta

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jan.2014

Turska vlada predložila je Parlamentu nacrt zakona koji uvodi oštru kontrolu interneta, praćenje aktivnosti njegovih korisnika i blokiranje ključnih reči, saznaje se danas od izvora iz Parlamenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.