Turska: Tri lire za evro

Izvor: Blic, 15.Jan.2014, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Tri lire za evro

Turska valuta je juče potonula na rekordni minimum u odnosu na evro, spustivši se na psihološku granicu od tri lire za evro, u vreme duboke političke krize u zemlji.

Evro je u jednom trenutku danas vredeo 3,0013 lire, da bi na kraju dana kurs iznosio 2,9883 lire za evro.

Istanbulska berza je takođe zabeležila pad akcija, a deonice su od sredine prošle godine oslabile više od 15 odsto. Novi pritisci na finansijskim tržištima zbog političke krize koja je izbila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošlog meseca odraz su zabrinutosti investitora oko finansijske pozicije Turske.

"Turska je trenutno suočena sa opasnom kombinacijom velikih spoljnotrgovinskih disbalansa, rasta globalnih kamata i eskalacije domaćih političkih tenzija", navodi turska Finansbanka.

Zvanični podaci u Ankari su, međutim, danas doneli dobre vesti, budući da je deficit tekućeg računa u novembru bio niži nego što su očekivali analitičari i iznosio je 3,9 milijardi dolara, u odnosu na 4,1 milijardu iz istog meseca 2012.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tri lire za evro

Izvor: Capital.ba, 15.Jan.2014

ANKARA, Turska valuta je juče potonula na rekordni minimum u odnosu na evro, spustivši se na psihološku granicu od tri lire za evro, u vrijeme duboke političke krize u zemlji. ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.