Turska Slagalica ukinuta zbog asocijacija: Gas maska, policija, nasilje, privođenje, cenzura...

Izvor: Blic, 05.Jun.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska "Slagalica" ukinuta zbog asocijacija: "Gas maska", "policija", "nasilje", "privođenje", "cenzura"...

Turska televizija Blumberg HT je obustavila emitovanje kviza jer je voditelj ovih dana kandidatima za kviz dao pitanja o aktuelnim protestima protiv vlade, prenosi danas turska štampa.

"Gas maska", "policija", "nasilje", "privođenje", "narod", "cenzura", "pacifizam" - to su termini koje je trebalo da učesnici kviza pogadjaju juče u emisiji na pitanje voditelja na tu temu. Taj kviz se svakodneno direktno prenosio na televiziji.

Dan posle najave voditelja, emisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije emitovana, a predstavnici televizije nisu izdali nikakvo objašnjenje, piše list Hurijet.

"Situacija je trenutno malo konfuzna... Jednostavno su me juče zamolili da ne vodim emisiju", rekao je voditelj Ihsan Varol.

Demonstranti su žestoko kritikovali turske medije da loše i pristrasno izveštavaju o uličnim protestima.

Napetost je i dalje velika u Turskoj šestog dana demonstracija protiv vlade premijera Rečepa Tajipa Erdogana u Istanbulu i Ankari gde se protekle noći okupilo nekoliko hiljada ljudi.

VIDEO > Cenzurisan kviz u Turskoj:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.