Izvor: Southeast European Times, 20.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska, Sjedinjene Države i Irak uspostaviće zajednički odbor protiv PKK

20/11/2008

BAGDAD, Irak -- Sjedinjene Države, Irak i Turska dogovorili su se u sredu (19. novembra) da osnuju zajednički odbor koji će se boriti protiv članova terorističke Kurdistanske radničke partije (PKK). Irački ministar unutrašnjih poslova Javad Al Bolani bio je domaćin sastanka u Bagdadu kojem su prisustvovali njegov turski kolega Besir Atalaj, američki ambasador u Iraku Rajan Kroker i komandant američkih snaga u Iraku general Rej Odijerno.

U međuvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << tri turska vojnika i četiri kurdska militanta poginula su u dva odvojena sukoba u jugoistočnoj Turskoj u sredu i četvrtak. Četiri militanta i dva vojnika izgubila su život u oružanoj borbi između snaga bezbednosti i članova PKK u provinciji Dijarbakir. U još jednom okršaju u planinskom regionu poginuo je jedan vojnik, dok su petorica ranjeni. (AFP - 20/11/08; novinska agencija Anadolu, AFP - 19/11/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.