Izvor: Southeast European Times, 26.Jul.2009, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska, Irak i SAD razmotriće mere protiv PKK

26/07/2009

ANKARA, Turska -- Irački, turski i američki zvaničnici sastaće se u utorak (28. jul) u Ankari da razmotre zajedničke mere za borbu protiv članova terorističke Kurdistanske radničke partije (PKK) u severnom Iraku, izjavio je u subotu izvor iz turske vlade. "Razgovori će biti fokusirani na saradnju u borbi protiv terorizma i načine za jačanje bezbednosnih mera, uključujući razmenu obaveštajnih podataka", izjavio je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman. Domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << sastanka biće turski ministar unutrašnjih poslvoa Besir Atalaj.

U međuvremenu, policija je uhapsila skoro 200 osoba za koje se sumnja da pripadaju radikalnoj islamskoj grupi Hizb ut-Tahrir al-Islami. Operacija od petka izvršena je istovremeno u najmanje 23 provincije širom zemlje, a u njoj su učestvovale antiterorističke jedinice iz sastava bezbednosnih snaga. (AFP, novinska agencija Anadolu, AKI, BBC, Pres TV, Rojters - 24/07/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.