Izvor: Southeast European Times, 15.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska CHP podnela još jednu inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi

15/05/2008

ANKARA, Turska -- Glavna opoziciona stranka Narodna republikanska partija (CHP) podnela je u sredu (14. maja) još jednu inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi. Inicijativa dolazi samo dan nakon što je parlament odbacio drugi zahtev, u kojem se tvrdilo da je vlada podsticala policiju da napadne demonstrante tokom prvomajskog mitinga u Istanbulu. Ovog puta se navodi da je premijer Redžep Tajip Erdogan zloupotrebio funkciju intervenišući "pre i posle tendera za prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << televizijskog kanala ATV i lista Sabah, kroz koji je osigurao korist za jednog od kupaca [Čalik grupu]".

U međuvremenu, u jednoj eksploziji u četvrtak ujutru oko 40 kilometara severoistočno od provincije Ankara poginula su dva lica, a povređeno je pet. Eksplozija se dogodila u fabrici mlečnih proizvoda u industrijskom kompleksu u Čubuku. Istražitelji kažu da se možda radilo o bojleru. (Sabah, NTV, AP, NTV, novinska agencija Anadolu, Hurijet, Zaman - 15/05/08; Hurijet, NTV - 14/05/08

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.