Turistički radnici predali zahteve Vladi Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2020, 14:06

Turistički radnici predali zahteve Vladi Srbije

Turistički radnici Srbije predali su danas nekoliko zahteva Vladi Srbije, među kojima su isplata novčane pomoći i odlaganje kredita i poreza.

Nekoliko stotina okupljenih radnika na socijalnom skupu, kako su ga nazvali, ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici pružili su podršku kolegama koji su u njihovo ime predali zahteve, a najznačajniji je da zavisno od veličine agencije dobiju bespovratnu pomoć od jednog do pet miliona dinara.

Turistički radnici zahtevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da kreditna sredstva za koja su konkurisali kod Fonda za razvoj budu odobrena u roku od 30 dana jer pojedine agencije koje su zatražile te kredite pre nekoliko meseci još nisu dobile novac.

Među zahtevima je i otpis poreza i doprinosa u periodu od osam meseci, zatim moratorijum na otplatu kredita do devet meseci, kao i odlaganje poreza na imovinu i dobit preduzeća u vreme vanrednih mera i okolnosti.

Na spisku zahteva je i rešavanje problema polisa osiguranja turističkih putovanja i pomoć za turističke vodiče koji četiri meseca nemaju prihode.

Turistički radnici su u dopisu Vladi Srbije naveli da bi ukupna pomoć države po zahtevima iznosila 15 miliona evra, a da je vrednost nerealizovanih putovanja za koja su dodeljeni zamenski vaučeri oko 85 miliona evra.

Istakli su da ako im država ne pomogne i turističke agencije bankrotiraju, propašće i uplaćeni aranžmani.

Turistički radnici su u dva maha na kratko, oko desetak minuta, blokirali saobraćaj ispred zgrade Vlade Srbije i Skupštine jer, kako su rekli nisu želeli da maltretiraju građane već samo da skrenu pažnju na težak ekonomski položaj zbog pandemije koronavirusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Turistički radnici predali zahteve Vladi Srbije

Izvor: Danas, 22.Okt.2020

Turistički radnici Srbije predali su danas nekoliko zahteva Vladi Srbije, među kojima su isplata novčane pomoći i odlaganje kredita i poreza.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.