Turistička ponuda Pribojske banje

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička ponuda Pribojske banje

Pribojska banja poslednjih godina dobija novi izgled, a letos je, posle nekoliko godina pauze, ponovo otvoren i stacionar. Pribojci su odlučili da iskoriste i druge prirodne potencijale u tom kraju.
Banjski stacionar od letos, posle 6 godina ponovo radi . Sve je novo, još se uređuje, a svi oni koji su godinama dolazili u banju pre svega sa područja Zlatiborskog okruga, imaju samo reči hvale. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

„Bolje je sređeno, bazeni su lepši i higijena je mnogo bolja. Ovde nam je super. Osoblje je dobro,fino paze nas", zadovoljni su posetioci.
Najveći problem je što je postojećih 25 kreveta koje su dobili posle dogovora s crkvom koja je vlasnik objekta i pribojske Opštine, nedovoljno.
„Imamo već i spisak preko stotinu pacijenata koji čekaju. Nadam se da će i region i naše zdravstvo naći načina da povećamo broj postelja jer stvarno je ovo jeftin vid lečenja a mnogo pomaže i sve je veći broj pacijenata koji traže ovakvu pomoć", smatra dr Dragan Pjevčević, direktor Opšte bolnice Priboj.
Banja je sve zanimljivija i gostima iz okolnih zemalja, pa je od početka godine zabeleženo 12 hiljada noćenja a 700 kreveta koliko je ukupno u ponudi, često je bilo puno.
Iako najznačajniji deo turističke ponude, banja nije i jedino prirodno bogatstvo. Zato su Pribojci odlučili da siđu i do jezera. Na obali je ribarsko naselje koje se svake godine dograđuje.
„Proširili smo još pratećih sadržaja u nizu je i autokamp i mi ćemo se zaista truditi da dobijemo sve papire tako da uđemo na evropsku kartu autokampova i mislim da imamo jedan dobar turistički proizvod koji će između ostalog biti neka inicijalna kapisla za ulaganje privatnog sektora", kaže Vladan Radović, direktor TO Priboj.
Uporedo brinu i o ekologiji i traže način kako bi zaustavili plastiku koja dolazi sa Limom i ruži jezero.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.