Turisti vratili komadić rimskog Koloseuma nakon 25 godina

Izvor: Blic, 08.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti vratili komadić rimskog Koloseuma nakon 25 godina

Dvoje američkih turista koji su pre 25 godina odlomili komadić Koloseuma u Rimu vratili su ga, izvinjavajući se gradu što su ga uzeli, piše BBC.

Komad kamena, dovoljno mali da stane u džep, stigao je u Italiju u paketu poslatom iz Kalifornije, zajedno sa porukom u kojoj je pisalo: "Trebalo je ovo da uradimo ranije".

Rimski arheolozi prihvatili su izvinjenje para iz Sjedinjenih Američkih Država, a lokalni turistički službenik pozvao ih je da ponovo dođu u grad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Izgleda da je par turista dugo razmišljao o spornom suveniru.

"Svaki put kada bih pregledao svoju kolekciju suvenira, osećao bih se krivim zbog tog komadića. Tokom godina, počeo sam da razmišljam šta bi bilo kada bi svi posetioci uzeli po jedan komad tog predivnog spomenika – ništa ne bi ostalo. To je bio sebičan i nepromišljen čin", stoji u poruci američkih turista.

Vođa turističkog sektora za Lacio Klaudio Manćini rekao je da njihova poruka znači da posetioci Rima cene ovaj grad, čak i nakon toliko godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.