Izvor: Blic, 14.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turiste privlače niskim cenama

Turiste privlače niskim cenama

NIŠ - U Niškoj Banji trenutno boravi dve do tri hiljada turista, turistički radnici se ne žale na posetu iako se procenjuje da je popunjena tek trećina kapaciteta u hotelima i u privatnom smeštaju. Vele, nije loše, biće bolje u avgustu i septembru. 'Ubi nas besparica', kažu Banjci, valja pomiriti skroman budžet opštine sa turističkom devizom da banja nije samo lečilište.

- Svi bismo bili srećniji da možemo više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ulažemo u infrastrukturu, da još bolje uredimo Nišku Banju, da imamo nove hotele i da pružimo gostima najraznovrsnije kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Jedna od najstarijih banja u Srbiji i njeni gosti to zaslužuju - komentariše Svetlana Stojković, direktor Turističke organizacije Niša.

Niška Banja diše usporenim ritmom tokom dana, a oživi uveče, kada se u centralnom parku održavaju različite kulturno-zabavne manifestacije.

Dragan Jovanović, šef kabineta predsednika opštine Niška Banja veli da će se u narednom periodu organizatori 'Kulturnog leta' okrenuti mlađoj publici.

- Već za vikend imaćemo koncert džez muzike u parku, a na Letnjoj pozornici prikazivaćemo domaće filmove novije produkcije. Za desetak dana sledi izložba novih modela automobila 'folksvagen', a u avgustu ćemo imati reviju oldtajmera. Doduše, nezaobilazni će biti trubački orkestri iz finalne selekcije festivala u Guči - najavljuje Jovanović.

U cilju privlačenja gostiju, vlasnici privatnih apartmana formirali su jedinstvenu, zvaničnu cenu smeštaja. Ležaj u jednokrevetnoj sobi sa kupatilom dnevno košta 715 dinara, a u sobi bez kupatila 585 dinara. U dvokrevetnoj sobi sa kupatilom za ležaj valja izdvojiti 550 dinara dnevno, a 450 u sobi bez kupatila. Gost plaća boravišnu taksu od 35 dinara dnevno i još 300 dinara za prijavu celokupnog boravka.

U hotelu 'Ozren' noćenje u jednokrevetnoj sobi košta 1.032 dinara, a u dvokrevetnoj 832 dinara po osobi.

Kafedžije imaju pristojne cene, budući da se u banji uprkos tome što je reč o turističkom mestu, piće ili kafa mogu popiti za manje novca nego u Nišu. U većini kafana i restorana kafa se može popiti za 20 dinara, dok espreso staje 50 dinara. Malo pivo i gusti sokovi u proseku koštaju po 50 dinara, dok je cena 'koka-kole' 60 dinara. Za pljeskavicu treba izdvojiti 80 dinara.

Oliver Milijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.