Ture: Neopisivo!

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2015, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ture: Neopisivo!

Jaja Ture, najbolji igrač i kapiten Obale Slonovače, izjavio je da je presrećan zbog osvajanja titule na Kupu afričkih nacija. Njegova reprezentacija je nakon penala u finalu savladala Ganu 9:8.

"Slonovi" su postali novi šampioni Afrike, pošto su u finalu u Ekvatorijalnoj Gvineji slavili tek nako 11 penal serija. Ovo im je drugi trofej na Afričkom kupu nacija.

"Nekada kada osvojite nešto s klubom bude magično, ali trijumfovati za svoju zemlju je nešto neopisivo. Radili >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << smo veoma naporno i sada ćemo proslaviti s porodicama. Dugo sam čekao ovaj trenutak i nevjerovatno je podići ovaj trofej kao kapiten", rekao je Ture.

On je potom zahvalio selektoru Erveu Renaru, kojem je ovo drugi trofej u ovom takmičenju u posljednje tri godine.

"Moramo čestitati selektoru koji je uradio sjajan posao. Često smo oštro kritikovani. Dva puta sam gubio u finalima, zato je fantastično biti ovdje. Mnogo sam srećan", izjavio je kapiten "slonova".

Heroj trijumfa nad Ganom bio je golman Bubakar Bari, koji je u 11. seriji odbranio penal kolegi sa druge strane, a onda sigurnim udarcem donio veliko slavlje svom timu.

"Često sam kritikovan, ali sam uspio da napredujem. Nisam previše talentovan i krupan, ali sam želio da se razvijam i radim za tim. Moja majka je patila, hvala njoj i svim stanovnicima Obale Slonovače. Fudbal mi je omogućio da napredujem, ali nije uvijek bilo mjesta za svakoga. Ali, uvijek postoji mjesta za rad i bog me nagradio", zaključio je popularni Kopa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.