Turci uhvaćeni na Horgošu sa municijom

Izvor: Mondo, 06.Jun.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci uhvaćeni na Horgošu sa municijom

Uprava carina saopštila je danas da su carinici, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje veće količine municije, oko 13 grama hašiša i 27.000 neprijavljenih evra.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Na ulazu graničnog prelaza Horgoš 4. juna, sat vremena iza ponoći, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine municije, u putničkom automobilu turskih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao turski državljanin u društvu suvozača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << takođe, državljanina Turske, koji su tvrdili da nemaju ništa da prijave carini.

Detaljnom kontrolom automobila utvrđeno je da se u vozilu ispod sedišta, kao i u ličnom prtljagu putnika, nalazi omanji arsenal municije, baruta i raznog pribora.

Ukupno je otkriveno 2.000 zrna za municiju kalibra ST.308, 1.000 zrna SIERRA 308 30 110, 1.000 zrna SIERRA 308 220 30, 1.000 upaljača za čauru Magnum, pet kilograma baruta N135 kilogram baruta N560, kilogram bartuta N570, pola kilograma baruta N320, uređaj za merenje, sprava za punjenje municije, pribor za čišćenj, kao i dve optike "Burris Eliminator III 4-16x50h96", navodi se u saopštenju.

Dan ranije, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, carinici su otkrili neprijavljene devize i manju količinu narkotika kod putnika koji su se iz Nemačke uputili u Tursku.

Devize i droga otkriveni su u putničkom automobilu kojim je upravljao turski državljanin nastanjen u Kelnu, putujući sa još dva saputnika.

Putnici su tvrdili da, sem ličnih stvari, sa sobom ne nose ništa drugo, ali je ubrzo utvrđeno da se na zadnjem sedištu nalazi torba sa 54.000 evra, dok jedan od putnika kod sebe ima sumu od 3.000 evra.

Pošto im je vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 evra, ostatak od 27.000 je privremeno zadržan, saopštila je Carina.

Daljim pregledom automobila i putnika pronađena je i kutija cigareta u kojoj su se nalazila tri džointa sa 2,7 grama hašiša, dok su u džepu jakne jednog od njih nađena još četiri paketića hašiša, ukupne težine 9,9 grama.

Oba slučaja su predata policiji u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.