Tunis pomaže srpskom režiseru

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunis pomaže srpskom režiseru

Reditelj Slobodan Ivetić dobio je podršku ministra kulture Tunisa i generalnog direktora nacionalne televizije te zemlje za snimanje njegovog ostvarenja "Film mog zivota" koje treba da počne krajem proleća u Tunisu, najavila je danas agencija HNS Kreativ.

Početkom naredne godine kompozitor Sanja Ilić i scenograf Miljen Kljaković Kreka treba da odu u Tunis kako bi pronašli lokacije i inspiraciju za dekore i muziku koju će praviti za film. Snimanje filma, u kome će glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uloge igrati Radivoje Bukvić, Ana Sofrenović i Branislav Lečić, na leto bi trebalo da bude nastavljeno u Parizu i Beogradu.

Ministar kulture Tunisa Abderauf el Basti je u razgovoru sa Ivetićem izrazio  zadovoljstvo zbog mogućnosti da se Tunis i Srbija povežu i putem filmskog projekta. On je sa našim režiserom razgovarao o pripremi filma u kome će učestvovati i lokalni pevači, glumci, filmski radnici i producenti koji su radili sa filmskim veličinama kakve su Entoni Mingela, Džordž Lukas, Franko Zefireli.

Svim razgovorima Ivetićeve ekipe prisustvovao je i otpravnik poslova naše ambasade u Tunisu Ivan Kandijas.

Ivetić je u Tunisu proveo detinjstvo i mladost, na pariskoj Sorboni je diplomirao režiju i teoriju filma, pa će njegov igrani prvenac gledaoce voditi na sva mesta u kojima je živeo i radio.

U glumačkoj ekipi naći će se i velike zvezde francuskog i italijanskog filma sa kojima se pregovori privode kraju, navedeno je u saopštenju, bez preciziranja o kome je reč.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

„Film mog života“

Izvor: Glas javnosti, 12.Dec.2009, 02:05

BEOGRAD - Režiser debitant Slobodan Ivetić trebalo bi krajem proleća iduće godine da u Tunisu počne snimanje „Filma mog života“ sa Radivojem Bukvićem, Anom Sofrenović i Branislavom Lečićem u glavnim ulogama...Marija Jocić, portparol filma, saopštila je da je Ivetić „upravo završio...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.