Tunis, policija razbila demonstracije

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunis, policija razbila demonstracije

Pucnjima u vazduh i ispaljivanjem suzavca, policija razbila antivladine proteste u gradu Sidi Busaidu, na jugu Tunisa. Demonstranti pokušali da spreče guvernera da uđe u gradsku većnicu u mestu u kojem je počela narodna pobuna 2011. protiv autokratskog lidera Zin el Abidina Ben Alija.

Policija je pucala u vazduh i ispaljivala suzavac u gradu Sidi Busaidu, na jugu Tunisa, da bi razbila demonstracije protivnika islamističke vlade.

Očevici su rekli izveštaču Rojtersa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je policija otvorila vatru nakon što su demonstranti pokušali da spreče guvernera da uđe u gradsku većnicu u Sidi Busaidu, mestu u kojem je počela narodna pobuna 2011. godine protiv autokratskog lidera Zin el Abidina Ben Alija.

Opozicija traži raspuštanje vlade i Ustavotvorne skupštine koja je samo nekoliko sedmica daleko od završetka nacrta Ustava i novog izbornog zakona.

Enada, islamistička stranka koja vodi vladu zajedno sa drugim snagama, rekla je da će razgovarati o promeni vlade, ali je odbila da smeni sa funkcije premijera ili raspusti skupštinu, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.