Tunis: Spora policija u Susu bila veliki problem

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunis: Spora policija u Susu bila veliki problem

Spori odgovor policije na prošlonedeljni napad u Susu je bio veliki problem, izjavio je za BBC premijer Tunisa Habib Esid.

„Vreme reakcije – to je problem“, rekao je Esid.

Prema njegovim rečima, policija je svuda bila blokirana.

„Veoma nam je žao zbog svega što se desilo. Ti ljudi su bili naši gosti. Došli su da provedu svoj odmor sa nama, a to što se desilo je strašno, neprihvatljivo“, naveo je premijer Tunisa.

Osim toga, Esid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je naveo da Tunis šalje saučešće britanskoj vladi i kraljici zbog smrti britanskih turista.

Kako navodi, veoma mu je žao zbog napada u kojem je život izgubilo 30 Britanaca.

Pročitajte još: Tuniška policija uhapsila je 12 džihadista koji su osumljičeni da su učestvovali u napadu na hotel sa stranim turistima i ubijanju kupača na plaži u Susu.

U napadu džihadista, u petak je ubijeno 38 stranaca, najviše britanskih turista, a policija je ubila i jednog napadača.

Odogovornost za napad preuzela je Islamska država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.