Tunirani golf s ove strane zakona! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 04.Dec.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunirani "golf" s ove strane zakona! (VIDEO)

U okviru nemačke akcije "Tuniraj! Sigurno!", predstavljena je ideja kako bi mogao da izgleda jedan prilično brz policijski automobil

Jubilarno pedeseto izdanje Salona automobila u Esenu posebno je privuklo zaljubljenike u "tuniranje".

Jedan od ciljeva izložbe modifikovanih modela je i dizanje svesti o sigurnim doradama automobila. Kako se takve aktivnosti neretko dešavaju i po garažama uz upotrebu delova koji nisu baš zavidnog kvaliteta, inicijativa "Tune it! >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Safe!" (Tuniraj! Sigurno!), koja postoji već 13 godina, ima za cilj da podigne svest o savesnom i kvalitetnom modifikovanju vozila.

Nakon "korvete" i "mustanga", koji su bili promoteri kampanje 2016. i 2017. godine, sada je red došao na "naš" omiljeni "golf".

Koncept policijskog automobila "Oettinger Golf 400R" bitno je izmenjen u odnosu na original. Tjuning kuća "Oettinger" je postavila svoj aerodinamički set, posebno oslanjanje, kao i 20-inčne felne na kojima se nalaze posebne niskoprofilne gume 235/30.

Ispod haube se krije dvolitarski turbo benzinac koji na sva četiri točka prenosi snagu od 400 "konja" uz 500 Nm obrtnog momenta. Do "stotke" stiže za samo 3,6 sekunde, a maksimalna brzina mu je 290 km/h.



Izvor: YouTube

Šta vi mislite o tuniranju automobila? Pišite nam u komentarima…

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.