Tulari u oblaku prašine

Izvor: RTS, 02.Avg.2011, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tulari u oblaku prašine

Rekonstrukcija magistralnog puta Niš-Priština, na deonici od Beloljina do Tulara, nedavno je prekinuta zbog blokade računa u preduzećima Nibens grupe. Radovi su, konačno, nastavljeni ali će meštani moći da odahnu tek kad rekonstrukcija bude završena.

Već skoro dva meseca žitelji Tulara i Beloljina udišu prašinu koju stvaraju kolone automobila na magistralnom putu Niš-Priština, čija je rekonstrukcija, zbog blokade računa i problema u preduzećima Nibens grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je nosulac tog posla, prekinuta.

"Dva meseca nismo mogli da otvorimo prozor, niti da izađemo iz kuće, niti bilo šta da uradimo od velike prašine", kaže Miljana Veličković iz Beloljina. "Unutra je katastrofa, u svakoj sobi je prašina."

Slavica Todić iz Tulara kaže da joj zbog prašine niko ne dolazi i da kada izlazi napolje mora da stavi majicu preko usta, jer je puno prašine:

"Na prozore smo stavljali izolir trake zbog prašine, u dvorište nismo ni izlazili, a voće je

Dogovorom koji je postignut između predstavnika Vlade Republike Srbije i Nibens grupe, nastavljeni su radovi na deonici, gde je sve bilo dovedeno u predasfaltno stanje, ali je zbog zastoja posla došlo do oštećenja.

"Trenutno radimo na popravljanju kolovoza, a od sutra počinjemo sa postavljanjem asfalta", kaže šef gradilišta PZP "Niš" Golub Avramović.

Asfaltiranje dva kilometra koja su dva letnja meseca žiteljima ovog kraja Toplice raj pretvorila u pakao, uništila i useve koje su tu zasejali, trebalo bi da donese olakšanje.

Izvođač radova je preduzeće za puteve "Niš", a investitor Javno-preduzeće putevi Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.