Tuga do neba u Makedoniji: Devojčica (15) se požalila na bolove u stomaku, a nedugo zatim je preminula

Izvor: Telegraf.rs, 12.Jun.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuga do neba u Makedoniji: Devojčica (15) se požalila na bolove u stomaku, a nedugo zatim je preminula

Devojčica (15) iz sela Dolna Gunovica kod Gostivara, na zapadu Makedonije, pre nekoliko dana se požalila na jake bolove u stomaku, a juče je umrla pod nerazjašnjenim okolnostima. Preminula je u kolima Hitne pomoći sa kojima je iz Gostivara bila prebačena u Urgentni centar u Skoplje.

Kada se devojčica požalila svojim roditejima da je boli stomak oni su je u subotu uveče odveli kod lekara.

Doktor ju je pregledao, a nakon primljene terapije bilo joj je mnogo boblje, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << se sa roditeljima vratila kući.

Međutim, juče joj je ponovo pozlilo, pa je sa povraćanjem i dijarejom oko 9 časova završila na infektivnom odelenju Opšte bolnice u Gostivaru.

Kada su dežurni lekari hteli da joj daju terapiju, devojčica je dobila jake grčeve u stomaku.

Foto: Telegraf

- Dežurni tim je pacijentkinju odmah prebacio u Urgentni centar, koji se nalazi u neposrednoj blizini. U međuvremenu, otkazalo joj je srce. Anesteziolog ju je reanimirao i uspeo je da vrati u život. Ubrzo smo, prema svim procedurama, organizovali transport do Skoplja -  navodi se u saopštenju bolnice iz Gostivara.

Na žalost, na pola puta do Skoplja, devojčici su u kolima Hitne pomoći otkazale funkcije vitalnih organa.

Uprkos svim naporima medicinskog tima u ambulantnom vozilu, devojčicu nisu uspeli da ožive, pa su lekari u skopskom Urgentnom centru juče oko podne mogli samo da konstatuju smrt bez vidljivih tragova nasilja, stoji u policijskom izveštaju.

Telo 15-godišnje devojčice je predato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Skoplju, a nalazi treba da pokažu da li je trovanje ili nešto drugo uzrokovalo njenu smrt.

(D.J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.