Tuga: 30 delfina nasukalo se u Brazilu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2013, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuga: 30 delfina nasukalo se u Brazilu

Tridesetak velikih delfina nasukalo se na jednoj plaži na severoistoku Brazila, a najmanje sedam je uginulo, javili su brazilski mediji.

Tužna scena na plaži Areja Bjanka

 

Delfini poznati kao "lažni kitovi ubice", nasukali su se na plaži Areja Bjanka, između gradova Fortaleza i Natal, a kako piše list "O Globo", to je najmasovniji takav slučaj u poslednjih nekoliko decenija.

Na fotografijama ekološke policijske jedinice za saveznu državu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rio Grande do Norte, vide se kupači i prolaznici u pokušaju da pomognu morskim sisarima koji leže u plitkim vodama. Mnogi su nepomični, i tek povremeno mrdnu repom.

List "O Globo" je izvestio da je najmanje sedam delfina uginulo, navodeći da trenutno nije poznato zašto su se životinje nasukale, ali da biolozi utvrđuju da li je vođa jata možda bio bolestan.

 

Ljudi su pokušali da pomognu nesrećnim delfinima

Po prvim podacima, uginulo je sedam delfina

Odnošenje lešine sa plaže

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tuga: 30 delfina nasukano u Brazilu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2013

Tridesetak velikih delfina nasukalo se na jednoj plaži na severoistoku Brazila, a najmanje sedam je uginulo, javili su brazilski mediji...Tužna scena na plaži Areja Bjanka  ..Delfini poznati kao "lažni kitovi ubice", nasukali su se na plaži Areja Bjanka, između gradova Fortaleza i Natal, a kako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.