Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča zbog 'Piramide'

Tuča zbog 'Piramide'

SMEDEREVO - Predsednik opštine Smederevo Saša Radosavljević (DSS), kome je u tuči u nedelju uveče u njegovoj porodičnoj kući zet Prvoslavom Marković slomio ruku, objasnio je juče novinarima da je do incidenta došlo posle izjave poslanika poslanika DSS iz Smedereva Dragana Šormaza u televizijskoj emisiji 'Piramida' TV 'Pink'.

Radosavljević je rekao da su u tuči, koja je trajala 'dvadesetak minuta', pored njega učestvovali i njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otac Miroslav (71) i majka Ljubica (66) da bi ga zaštitili, dok je na drugoj strani bio Prvoslav Marković (42).

- Gledali smo emisiju 'Piramida' u kojoj je gost bio Dragan Šormaz. Šormaz je rekao da je zamenik ministra trgovine i turizma, član SPO, u Smederevu izjavio da je 20 miliona dinara iz nacionalnog investicionog plana odobreno za izgradnju privatnog hotela u Smederevu - objasnio je Radosavljević.

Taj hotel treba da gradi Prvoslav Marković.

Radosavljević je dodao da ga je odmah posle te izjave Šormaza Prvoslav Marković pozvao mobilinim telefonom i pretio ubistvom njemu, 'Draganu Šormazu i zameniku predsednika opštine Slobodanu Miladinoviću'.

'Navodno', rekao je Radosavljević,' mi se mešamo Prvoslavu u poslove oko izgradnje hotela'.

- Nekoliko minuta potom, na mojim vratima pojavio se Prvoslav Marković i odmah nasrnuo na mene i dalje preteći da će me ubiti -rekao je Radosavljević.

Radosavljević je ocenio da je 'napad na njega' posledica 'sporosti suda' koji postupak protiv Prvoslava Markovića zbog napada na zamenika predsednika opštine Slobodana Miladinovića početkom oktobra 'nije sproveo na najbrži mogući način'.

I Dragan Šormaz uzrok ovog 'kriminalnog nastupa', kako se izrazio, nalazi u pravosuđu.

- Prvoslav Marković je proizvod nesposobnih pravosudnih organa. Za pokušaj ubistva dobio je samo nekoliko meseci zatvora, a za više krivičnih prijava protiv njega zbog nasilničkog ponašanja od septembra nije zakazano nijedno ročište. To mu je dalo za pravo da se ponaša kabadahijski - kazao je Šormaz.

Prvoslavu Markoviću je određen jednomesečni pritvor 'zbog opasnosti od ponavljanja dela i uticaja na svedoke, odnosno oštećene, kao i zbog činjenice da je osumnjičeni već osuđivan na kaznu zatvora'.

J. Ilić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.