Tuča u sjeničkom parlamentu

Izvor: RTS, 15.Dec.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča u sjeničkom parlamentu

Prekinuta sednica Skupštine Opštine Sjenica zbog sukoba simpatizera Stranke demokratske akcije i Sandžačke demokratske partije. Jedna osoba povređena.

Sednica Skupštine opštine Sjenica na kojoj se trebalo da bude formirana nova parlamentarna većina prekinuta je danas posle verbalnog i fizičkog sukoba građana u hodniku zgrade opštine.

Sukobili su se simpatizeri Stranke demokratske akcije i Sandžačke demokratske partije i tom prilikom je povređeno jedno lice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predsednik lokalnog parlamenta Esad Zornić saopštio je da je sednicu Skupštine odložio zbog incidenta, ali i zbog nedostatka kvoruma.

"Sekretar Skupštine opštine je prebrojavanjem prisutnih odbornika utvrdio 19 prisutnih od ukupno 39 odbornika, posle čega sam pozvao zamenika na konsultacije, a pred salom Skupštine je nastala tuča što je dalo dodatne argumente za odlaganje sednice i iz bezbednosnih razloga", navodi se u saopštenju predsednika Skupštine opštine Sjenica Esada Zornića.

Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović osudio je incident u kojem je, kako je saopštio, povređen aktivista te stranke Fadil Nikšić.

Jusufović je, na konferenciji za novinare, optužio pristalice Stranke demokratske akcije da nisu mogli da "dostojanstveno prihvate činjenicu da više ta stranka nema skupštinsku većinu i da lokalnu vlast u Sjenici sada predvodi SDP".

Do sada je okosnicu lokalne vlasti u Sjenici činila SDA Sulejmana Ugljanina, koja je bila u koaliciji sa "Ligom za Sjenicu i G17 plus", Jedinstvenom srpskom listom i grupom građana "Dosta je!".

Na današnjem zasedanju Skupštine stvorena je nova većina, jer su odbornici Jedinstvene srpske liste i grupe građana "Dosta je!" prišli, do sada opozicionoj, Sandžačkoj demokratskoj partiji Rasima Ljajića. Novu strukturu vlasti čine i Evropski pokret Sandžaka i Demokratska stranka Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.