Trut: Do kraja 2026. Hrvatska će biti očišćena

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 17:25

Trut: Do kraja 2026. Hrvatska će biti očišćena

Šef Civilne zaštite Damir Trut danas je najavio da su pripremljeni planovi i obezbeđena sredstva da najkasnije do marta 2026. budu uklonjene sve mine.

Hrvatska će na celoj teritoriji biti očišćena od mina, odnosno ukloniće se sve minske opasnosti.

Do kraja ove godine u potpunosti bi trebalo razminirati Osječko-baranjsku i Šibensko-kninsku županiju, kazao je Trut na tribini "Sigurnost posetilaca u zaštićenim područjima Parka prirode Kopački rit".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Na području Osječko-baranjske županije radi se o razminiravanju područja od 6,77 kvadratnih kilometara minski sumnjivog područja u sklopu Kopačkog rita u opštini Bilje koje bi trebalo da bude sprovedeno tokom jula i avgusta ove godine", rekao je Trut uz napomenu da bi se time i ove dve županije pridružile onima koje su u potpunosti očišćene od mina.

U naredne dve i po godine, dodao je Trut, ostaju još četiri županije za razminiranje, odnosno 24 grada ili opštine, što je oko 144 kvadratna kilometra minsko-sumnjivog područja, za šta je potrebno oko 500 miliona evra, prenela je Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.