Trudo: Kanada će do 2021. zabraniti plastiku za jednokratnu upotrebu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudo: Kanada će do 2021. zabraniti plastiku za jednokratnu upotrebu

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da će do 2021. godine u Kanadi biti zabranjeni plastični predmeti za jednokratnu upotrebu, kao što su slamčice, flaše i kese.

"Zagađenje plastikom je globalna pošast", rekao je Trudo novinarima i dodao da će spisak zabranjenih plastičnih proizvoda biti sastavljan posle naučne procene.

Kanadski premijer je kao primer naveo problem roditelja koji vode decu na plažu tražeći mesto sa čistim peskom na kojem nema >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << plastike, boca, stiropora i slamčica.

Trudo je rekao da svake godine oko milion ptica i više od 100.000 morskih sisara bude povređeno ili ugine zbog plastičnog otpada koji se baca sa ostacima hrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.