Izvor: Blic, 29.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudnoća prekinuta u ordinaciji dr Zrilića

BANJALUKA - Nezakonit prekid trudnoće dvadesetogodišnjoj E. Ž. iz Jajca obavljen je u privatnoj ginekološkoj ordinaciji u Banjaluci, čiji je vlasnik osumnjičeni lekar Tomislav Zrilić, ustanovila je banjalučka policija. Osim dr Zrilića, za nelegalan abortus osumnjičen je i njegov kolega Miroslav Jevtović. Rukovodstvo KC Banjaluka ih je suspendovalo do okončanja sudskog postupka.



Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Snježana Živković nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekla da je osumnjičene lekare saslušala, ali da nije zatražila određivanje pritvora.

- Njih dvojica su osumnjičeni za protivpravni prekid trudnoće, a za ovo krivično delo je predviđena kazna do tri godine zatvora - rekla je Živkovićeva.

Klinički centar Banjaluka juče je saopštio da će nastaviti sa disciplinskim postupkom protiv osumnjičenih Zrilića i Jevtovića.

Podsećamo, E. Ž. je oko tri časa posle ponoći 26. marta došla u Klinički centar Banjaluka sa mrtvim plodom ženskog pola i rekla dežurnom lekaru da je u saobraćajnoj nesreći doživela spontani porođaj. Nakon pregleda lekar je posumnjao u njene navode i obavestio policiju koja je došla do saznanja da su lekari Zrilić i Jevtović izazvali nezakonit prekid trudnoće između 24. i 26. marta. Obdukcijom je utvrđeno da je plod bio star najmanje pet meseci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.