Trouglasti jogurt i ostale misterije

Izvor: Megafon.co, 18.Maj.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trouglasti jogurt i ostale misterije

Dokona sam žena po ličnom opredeljenju i zavisnica od društvenih mreža, te me ništa ne može iznenaditi, ali priznajem ostala sam ovih dana zabezeknuta nad činjenicom da je vest o povratku „trouglastog“ jogurta na naše tržište toliko uzdrmala široke narodne mase, da sam se ozbiljno pribojavala referenduma na ovu temu.
Doduše, sećate se da su čoko smoki i slana plazma takođe zatalasali, ali ne nikako u ovoj meri. Sedim tako i razmišljam u čemu je fora i nekako se setim >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << jedne posleratne porodične priče. Tata je meni bratu i našoj mlađoj sestri sa jednog službenog puta tih posleratnih godina doneo „Kiki“ bombone. O, kad se samo setim te radosti dok smo ih ja i brat otvarali i konzumirali u ekstazičnom raspoloženju, dok nas je mala sestrica posmatrala zbunjeno i zamislite bez trunke emocija gutala bombone i vrlo zainteresovano pitala „Dobro, kažite u čemu je fora“.
Kako da joj objasnimo da „Kiki“ ima ukus detinjstva, da „Galeb“ čokolada budi uspomene na poklon koji dobiješ kad gosti dođu, da je „Smoki“ bio i ostao kralj svih slanih zanimacija, kao što je trouglasti jogurt sa kog se smeši kravica dugih trepavica bio podrazumevan deo svakog doručka.
Nismo joj uspeli objasniti, rasla je na ukusnijim slatkišima, stvarajući svoje uspomene, kao što sam potpuno sigurna da bi se sada u glas smejala kada bi videla da sam frižider napunila trouglastim jogurtom iako već dugo ne konzumiram mlečne proizvode.
Tužno je što smo nacija koja živi od uspomena, tužno je što nas ti ukusi vraćaju neka bolja vremena kada bar u hrani nismo oskudevali, tužno je što nam je toliko stalo do tog jogurta da smo uspeli da zaboravimo ratove u najavi, terorizam, makedonski scenario, izbegličke krize, dileme oko premijera i danima razglabamo samo o jogurtu.
Ipak, nije sve tako tužno sreća je da će i naša deca moći da uživaju u trouglastom jogurtu i jednog dana ćaskati na temu uspomena iz detinjstva. Ja bar tako gledam na povratak njegovog veličanstva trouglastog jogurta, pa nek ide život iako ne mogu da se otmem utisku da je u ovoj našoj zemlji vreme stalo.
JELENA STOJKOVIĆ
Novinar po zanimanju, piskaralo po opredeljenju.
Više priča možete pročitati na Jeleninom blogu.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.