„Trougao tuge” otvara festival Slobodna zona

Izvor: Megafon.co, 06.Okt.2022, 17:41

„Trougao tuge” otvara festival Slobodna zona

Filmski festival Slobodna zona biće održan od 3. do 8. novembra u Nišu, Beogradu i Novom Sadu. Festival će 3. novembra svečano otvoriti domaća premijera filma „Trougao tuge” Rubena Ostlunda u MTS Dvorani u 18.30h.
Novi film švedskog reditelja Rubena Ostlunda doneo mu je Zlatnu palmu za najbolji film 75. Kanskog filmskog festivala.
“Film je oštra je i direktna kritika kapitalističkog društva i govori o krahu zapadne civilizacije. Ruben Ostlund hirurški precizno >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << secira pogrešna mesta društvenog poretka. Svet u kome živimo ogledalo je licemerja u kojem bogati bivaju bogatijima a siromašni postaju siromašniji, skoro nevidljivi”, kažu organizatori Festivala.
Foto – TROUGAO TUGE Luksuzno krstarenje kojim su se zaputili bogati i još bogatiji, neće stići na destinaciju. Ali će stići gde je potrebno. Kapetan broda je besni marksista, kojeg glumi Vudi Harelson. Kao njegov opozit javlja se Zlatko Burić, u ulozi posvedočenog kapitaliste.
„Trougao tuge” istovremeno je i film detalja, britkog humora i prenaglašenih scena. Tera da se svet ne posmatra samo iz privilegovane pozicije, već da se vidi šta je opsenarski nastrojena društvena hijerarhija uradila pravim ljudima. Kako to izgleda kada influenseri, bogataši i „elita“ završe na milost i nemilost služavke koju do pre koji tren nisu ni primećivali.
“Red smeha, red neverice i red neprijatnosti, sve upakovano u veliku metaforu broda koji tone – kanski pobednik donosi možda i najbolju satiru ove godine”, navodi se u saopštenju organizatora.
Foto – Fredrik Wenzel©Plattform Produktion Festival i onlajn Ovogodišnje 18. izdanje Festivala biće održano u hibridnom izdanju – u bioskopima. Putem onlajn platforme KinoKauch publika širom Srbije moći će da prati deo filmskog programa kao i prethodnih godina.
Ulaznice za svečano otvaranje u prodaji su od 5. oktobra na blagajni MTS Dvorane i online preko Ticket.rs, po ceni od 750 dinara. Sem u Beogradu, film će istoga dana biti prikazan u Novom Sadu i Nišu.
Ovogodišnji festival podržali su potprogram MEDIA programa Kreativna Evropa i Ministarstvo kulture i informisanja. Takođe, Rekonstrukcija Ženski fond, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Gradska uprava za kulturu Novog Sada, Filmski centar Srbije i Francuski institut.
Foto – Fredrik Wenzel©Plattform Produktion

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.