Trotoari u Novom Pazaru ponovo samo za pešake?

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trotoari u Novom Pazaru ponovo samo za pešake?

Zbog velikog broja nepropisno parkiranih automobila na trotoarima u Novom Pazaru ugrožena je bezbednost pešaka koji su prinuđeni da se zbog toga kreću kolovozom. Kako bi se trotoari oslobodili za pešake, javno preduzeće počelo je da postavlja zaštitne stubove duž ulica.
Ovako je bilo do sada u Novom Pazaru: pešaci su bili prinuđeni da zaobilaze parkirana vozila na trotoarima. Zbog toga je postavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaštitnih stubova obradovalo građane.

"Mi nemamo gde da idemo, moramo ili na sredinu ulice ili uza zid dok prođemo", kaže naš sagovornik. "Ugrožavalo je dosta baš zbog tih kola koja su se parkirala, i to je dobra stvar."
Saobraćajne gužve posebno su izražene u letnjim mesecima zbog gostiju iz dijaspore.
"Trenutno se nalazimo u Ulici Stevana Nemanje, glavne ulice u Novom Pazaru. Tu trenutno radimo postavljanje metalnih stubova. U istom trenutku se radi i na pešačkoj zoni, u toku je akcija i zaštita trotoara oko zone škola, obdaništa i Doma zdravlja", kaže Mujo Šaćirović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru. "Nastavićemo sa tom akcijom."

Novi Pazar nema ni približno dovoljno parking mesta u odnosu na broj automobila. U planu je izgradnja novih parkirališta na pet lokacija u gradu.
"Sad smo u Ulici Mehmeda Alibašića gde ćemo da dobijemo 45 parking mesta i dečijih igrališta uz to, takođe još na nekoliko mesta u strogom centru grada pogotovo što je bitno da su parkinzi paralalno sa ulicom gde se sada postavljaju stubići", ističe Armin Mehović, direktor JP parking servisa u Novom Pazaru. "Mi ćemo da imamo hiljadu i po parking mesta, ali imamo planove da to nekako proširimo i cilj nam je da dođemo do tri hiljade parking mesta."

Prema statističkim podacima na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina registrovano je više od četrdeset hiljada automobila.
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.