Trojicu hrvatskih vojnika ranili talibani u Kabulu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojicu hrvatskih vojnika ranili talibani u Kabulu

Avganistanski mediji objavili su da su talibani preuzeli odgovornost za današnji napad bombaša samoubice na vozilo hrvatske vojske u prestonici Kabulu, pri čemu su ranjena tri vojnika.

Hina navodi da su ranjeni vojnici iz Desetog hrvatskog kontingenta (HRVCON) koji se od marta ove godine nalazi u Avganistanu u sklopu NATO misije "Odlučna podrška", a deo ovog kontingenta su i pripadnik Vojske Crne Gore, Armije Severne Makedonije, Oružanih snaga Albanije i Oružanih snaga Bosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Hercegovine.

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da se rano jutros dogodio napad na vozilo hrvatske vojske u avganistanskoj prestonici Kabulu u kojem su povređena tri vojnika, od kojih je jedan u životnoj opasnosti.

"Prema poslednjim informacijama koje imamo jedan vojnik je zadobio teške telesne povrede glave i nalazi se u životnoj opasnosti, a ostala dva vojnika su zadobila teže povrede, ali se nalaze izvan živote opasnosti", kazao je Krstičević na vanrednoj konferenciji za medije.

Navodi se da se kod jednog vojnika radi o prelomu noge, a kod drugog o povredi ruke.

"Radi se o izolovanom napadu, a svi ostali pripadnici hrvatskog kontingenta su na sigurnom", kazao je Krstičević.

On je dodao da je jutros razgovarao sa predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem, koji su upoznati s ovim događajima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NAPAD na HRVATSKU VOJSKU: Jedan ubijen, dvojica ranjena

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019

Na vozilo hrvatske vojske u avganistanskoj prestonici Kabulu jutros je izvršen napad. Ranjena su dvojica vojnika, a jedan je poginuo. Napad izveo bombaš samoubica!..Foto: MN Press..Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je da je jedan od trojice vojnika koji su jutros ranjeni u Avganistanu preminuo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.