Trojici uhapšenih Srba na KiM određen pritvor

Izvor: B92, 21.Sep.2023, 16:57

Trojici uhapšenih Srba na KiM određen pritvor

Trojici Srba sa severa KiM, koji su juče uhapšeni prištinski sud je odredio pritvor u trajanju od po 30 dana, saznaje Tanjug.

Sva trojica se terete za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, rekli su njihovi branioci, angažovani od strane Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ilija Elezović, težak onkološki bolesnik, uhapšen je juče pre podne ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici, a nešto kasnije u Zvečanu, uhapšen je i bivši policajac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dragan Milović.

Zorana Kostića su iz njegove kuće u Prilužju, odveli policajci u civilu, dok su ga prethodno radnici takozvane Kosovske elektroenergetske korporacije pozvali da izađe napolje, rekavši da su došli da provere električno brojilo.

Branilac Ilije Elezovića, advokat Ljubomir Pantović je naglasio da ih tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin.

"Sud je prihvatio jedan konfuzan, loš, prazan i nestručno sastavljen zahtev za određivanje pritvora, koji je mimo zakona sastavljen, bez činjenica, bez dokaza. Želim da ovom prilikom kažem da nažalost, Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina, nema dovoljno snage ili možda želje ili htenja da ove postupke vodi u skladu sa zakonom", izjavio je nakon današnjeg saslušanja advokat Pantović.

Istakao je da je Elezoviću, Miloviću i Kostiću pritvor određen mimo zakona.

"Sud nije uvažio čak ni mišljenje lekara da će Iliji Elezoviću boravak u uslovima pritvora drastično pogoršati njegovo stanje. Mogu da tvrdim da će mu ugroziti život. Znači medicina je rekla da on nije za pritvor, ali nažalost, sud je odlučio kako je odlučio", dodao je.

Pantović je potvrdio da se sva trojica uhapšenih Srba terete za krivično delo, navodni ratni zločin.

"Iz obrazloženja zahteva za određivanje pritvora vi niste mogli da vidite ko se za šta tu konkretno tereti, šta se to desilo i kada, zbog čega ovi ljudi imaju takvu optužbu. Takav konfuzan, nejasan, nestručan, loš zahtev za određivanje pritvora u svojih 28 godina bavljenja advokaturom nisam video do danas", kazao je Pantović.

Ilija Elezović uhapšen je juče u severnom delu Kosovske Mitrovice, Dragan Milović u Zvečanu, dok su Zorana Kostića tzv. kosovski policajci u civilu uhapsili u Prilužju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trojici uhapšenih Srba na severu KiM određen pritvor od 30 dana (VIDEO)

Izvor: Blic, 21.Sep.2023

Trojici Srba sa severa Kosova i Metohije, koji su juče uhapšeni - Iliji Elezoviću iz Kosovske Mitrovice, Draganu Miloviću iz Zvečana i Zoranu Kostiću iz Prilužja, prištinski sud je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, saznaje Tanjug.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.