Trojica spasena s pacifičkog ostrva pomoću SOS poruke u pesku (VIDEO)

Izvor: Beta, 04.Avg.2020, 08:29

Trojica spasena s pacifičkog ostrva pomoću SOS poruke u pesku (VIDEO)

Sa malog ostrva na Pacifiku spasena su trojica muškaraca pošto su napisali ogroman znak SOS u pesku koji je primećen iz vazduha, javile su vlasti.Oni su se vodili kao nestali u arhipelagu Mikronezije gotovo tri dana kada su spasioci na australijskim i američkim avionima primetili njihov znak za pomoć u nedelju na nenastanjenom ostrvu Pikelot, saopštilo je juče australijsko ministarstvo odbrane.Oni su, kako izgleda, krenuli sa atola Pulavat u čamcu od sedam metara 30. jula i planirali su da predju oko 43 kilometara do atola Pulap kada su skrenuli s ptanje i ostali bez goriva, navelo je ministarstvo.Spasioci u Guamu zatražili su pomoć Australije. Vojni brod Kanbera koji se vraćao sa vežbe na Havajima skrenuo je ka toj oblasti i pridružio se američkim ekipama za traganje sa Guama.Nestali muškarci nadjeni su oko 190 kilometara od mesta sa kojeg su krenuli. Nadjeni su u dobrom stanju i australijski vojni helikopter mogao je da sleti na plažu i donese im hranu i vodu. Patrolni čamac Mikronezije treba da ih pokupi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trojica spasena s pacifičkog ostrva pomoću SOS poruke u pesku

Izvor: Danas, 04.Avg.2020

Sa malog ostrva na Pacifiku spasena su trojica muškaraca pošto su napisali ogroman znak SOS u pesku koji je primećen iz vazduha, javile su vlasti.

Nastavak na Danas...

Pacifik: Spaseni sa zabačenog ostrva u Mikroneziji zahvaljujući SOS poruci u pesku

Izvor: Danas, 04.Avg.2020

AUSTRALIAN GOVERNMENTTrojica mornara napravila su SOS znak na plaži Trojica mikronežanskih mornara nasukala su se na malom udaljenom ostrvu na zapadu Tihog okeana. Pronašla ih je australijska vojska na Pikelot ostrvu u Mikroneziji, nakon što su spasioci videli veliku SOS poruku na plaži. Njihov...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.