Trojica glavnih osumnjičenih priznala ubistvo Palestinca

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica glavnih osumnjičenih priznala ubistvo Palestinca

Trojica glavnih osumnjičenih za brutalno ubistvo 16-godišnjeg Palestinca početkom ovog meseca priznala su da su ga oteli i spalili živog. Ubijeni Muhamed Abu Khdair

Osumnjičeni, od koji su dvojica maloletnici, rekli su istražiteljima da su ubistvom Muhameda Abu Khdaira hteli da se osvete za ubistvo trojice jevrejskih tinejdžera, učenika verske škole na Zapadnoj obali, navedeno je u sudskoj objavi, preneo je Rojters.

Asošijeted pres je nešto ranije objavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je protiv njih podignuta optužnica, ali to nije slučaj, već im je samo produžen pritvor do petka.

Zvanična optužnica se očekuje, a u međuvremenu su osumnjičeni poslati na psihijatrijsko posmatranje. Izraelski novinski portal Aruc Ševa objavio je da je 29-godišnji glavni osumnjičeni u incidentu ranije imao psihijatrijske probleme.

Policija je rekla da je on bio uhapšen pre dve godine, pod sumnjom da je pokušao da ubije svoju bebu i da je od tada pod tretmanom.

"Očekujem uskoro da dobijem istražni materijal koji ću pregledati da poduprem procenu da postoji kompleksni problem sa krivicom mog klijenta", rekao je Rojtersu advokat, koga je angžovala ultrancionalistička organizacija za pravnu pomoć Honenu.

Tri osumnjičena su rekla da su 2. jula patrolirala arapskim kvartom u Jerusalimu da nađu žrtvu za otmicu. Primetili su Muhameda Abu Khdaira, silom ga primorali da uđe u njihov automobil i odvezli se u šumu van grada.

Osumnjičeni 29.godišnjak ga je potom tukao po glavi pendrekom, dok su ga druga dvojica, obojica 17.godišnjici, polivala benzinom i zapalila, sudeći po informaciji izraelske bezbednosne službe Šin Bet.

Taj incident je podstakao sukob izraelske vojske i Hamasa u pojasu Gaze, koji traje već nedelju dana i u kome su poginulo najamnje 172 Palestinca, a više od 1.200 ih je ranjeno.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.