Trojica dečaka išamarala svog vršnjaka; Otac tvrdi: Za sve je kriva učiteljica VIDEO

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 21:54

Trojica dečaka išamarala svog vršnjaka; Otac tvrdi: "Za sve je kriva učiteljica" VIDEO

O vršnjačkom nasilju, nažalost, najčešće govorimo tek kada do njega dođe.

Najnoviji slučaj desio se u Lazarevcu, gde su jednog dečaka išamarala trojica vršnjaka. Otac pretučenog deteta krivca vidi u učiteljici, a ona demantuje takve tvrdnje.

Učenik trećeg razreda OŠ u Lazarevcu pre dve nedelje se, kako tvrdi njegov otac, vratio kući ranije iz škole, uznemiren i zadihan. Tada je roditeljima rekao da je doživeo vršnjačko nasilje.

Otac deteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdi da je decu na takvo ponašanje nahuškala učiteljica. Kaže da mu je sin ispričao da ga je učiteljica kaznila tako što je rekla da na velikom odmoru svi budu u učionici, samo on napolju. Kada je ušao u učionicu, njih troje ga je išamaralo, a kada su počeli da ga tuku, pobegao je kući.

"Kako su deca izjavila pedagogu, nisu navodno dobro razumela učiteljicu pa su ga zato tukla. Znači da je učiteljica nešto rekla, da on ne sme da bude unutra, ako bude ušao, udarite ga, radite mu bilo šta", izjavio je otac pretučenog deteta Srđan Simić.

U školi su ocu objasnili da učiteljica jeste rekla da on za kaznu zbog prethodnog ponašanja mora na velikom odmoru da bude napolju. Do nasilja je, kažu, došlo zato što deca nisu dobro razumela učiteljicu.

Otac tvrdi da nema sumnje da je u pitanju diskriminacija, budući da je njegov sin jedino romsko dete u razredu.

"Ona njega maltretira čak i oko toga šta jede, šta pije. Sva deca imaju tu neki kiosk gde kupuju sendviče za doručak, a on to ne treba da radi jer je previše debeo i mastan, da je sav u loju. To su njene reči koje je meni sin rekao", dodao je Simić.

Direktorka škole rekla je da je škola prošla program "Škola bez nasilja", po kom postupaju u ovakvim situacijama i da je postupak u toku.

"Po saznanju o nemilom događaju odmah smo krenuli u zakonsku proceduru. Program Škola bez nasilja nam pomaže da rešimo ovaj slučaj po Protokolu. Postupak je u toku i poštujemo sve zakonske procedure. Kada se utvrdi odgovornost, biće sankcionisani svi za koje je to potrebno", izjavila je direktorka škole.

Ni direktorku ni učiteljicu ekipa TV Prva nije zatekla u školi. Učiteljica nije želela pred kameru, a u telefonskom razgovoru je demantovala sve tvrdnje, navodeći da je dečak uvek bio pristojan, te da nema nikakvu averziju prema njemu. Kaže da joj nije jasno zbog čega i sa kojom namerom su iznete tvdrnje da je ona kriva za vršnjačko nasilje.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.