Troje poslanika Dosta je bilo napustilo klub i pokret

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje poslanika Dosta je bilo napustilo klub i pokret

Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović, poslanici pokreta Dosta je bilo, napustili su poslaničku grupu tog pokreta i sam pokret, u kome, kažu, ne postoje demokratske procedure i čija je uloga u presudnom izbornom ciklusu marginalizovana.
Jovanović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su se na taj težak korak odlučili kada se ispostavilo da su uzaludna sva nastojanja da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se DJB utemelji na principima demokratije i transparentnosti, za koje se rukovodstvo, kako kaže, deklarativno zalaže.
Propuštena je, kaže, prilika da se DJB profiliše u političku partiju zasnovanu na demokratskim principima i da se nametne kao neprikosnovena alternativa sadašnjoj vlasti. 
"Uvereni smo da veliki deo članstva i simpatizera pokreta deli ovakvo mišljenje", rekao je Jovanović i dodao da se ignoriše mišljenje članstva i odugovlači sa donošenjem odluke o tome kako će DJB nastupiti na predstojećim predsedničkim izborima.
Na konferenciji nisu bila dozvoljena novinarska pitanja, a Jovanović je najavio da će se u narednim danima ponovo obratiti javnosti i izneti stav u vezi sa predsedničkim izborima.
On je rekao da će taj stav biti iznet nakon konsultacija sa onim članovima i simpatizerima DJB koji će slediti primer troje poslanika koji su napustili pokret.
Reagovao je lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović koji je na svom Tviter nalogu napisao da je tokom vikenda taj pokret napustilo nekoliko funkcionera "kojima srce nije u DJB, već na drugom mestu" i da im pokret želi sve najbolje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.